Utazz belföldön egyszerűen: Debrecen, a magával ragadó város 

Debrecen kétségkívül Magyarország egyik legjelentősebb városa, melyet érdemes felfedezni azoknak, akik szeretnék a magyar kultúrát és hazánk történelmét közelebbről is megismerni. Gazdag múltú hátterével, lenyűgöző építészeti remekeivel és pezsgő kulturális életével számos látogatót vonz minden évben. Ráadásul vonattal is eljuthatunk ide egyszerűen.

Vásárold meg új típusú havi Pest vármegye- vagy országbérletedet a Simple alkalmazásban!
>> További részleteket itt találsz <<

Debrecen számos történelmi eseménynek adott otthont az évszázadok során. Az Árpád-kor óta számos jelentős esemény kötődik hozzá, múltjában pedig a magyar identitás és szabadságharcok szimbólumai is megtalálhatók. A város az 1848-as forradalom és szabadságharc egyik központjává vált, és az idők során jelentős szerepet játszott a politikai életben is.  

Nem érdemes kihagyni például a gyönyörű, neoklasszicista stílusban megalkotott Debreceni Református Nagytemplomot, ami az ország legnagyobb református temploma, és nem mellesleg egyben nemzeti emlékhely is. A Nagytemplom nem csupán vallási központként, hanem fontos történések színhelyeként is szolgált. Itt hirdették ki 1849. április 14-én a Függetlenségi Nyilatkozatot és vele együtt a Habsburg-ház trónfosztását, melynek emlékét számos Kossuth Lajosra emlékeztető relikvia őrzi. Emellett II. János Pál pápa is itt mondta el híres beszédét 1991-ben, amikor a megbékélés jeleként bocsánatot kért a katolikus egyház nevében a reformátusok üldözéséért. 

A természetkedvelőknek 

A város méltán büszkélkedhet a varázslatos Nagyerdővel is, mely az Alföld egyik legismertebb öregtölgyes erdeje. Ez a lenyűgöző természeti terület nem csupán Debrecen szíve, hanem egyben a helyiek és látogatók kikapcsolódásának és feltöltődésének helyszíne is. Az erdő természetvédelmi oltalom alatt áll, ugyanakkor otthont ad számos szuper városi rendezvénynek, mint például a Debrecziner Gourmet Fesztivál, valamint a Bor- és Jazznapok. Emellett rengeteg szabadtéri koncertet is rendeznek itt, így, ha ide látogatunk, mindenképp csekkoljuk le a programokat.  

Kulturális paradicsom 

Debrecen kulturális élete roppant gazdag és változatos. Jó néhány múzeummal, galériával és rendezvénnyel várja az érdeklődőket szinte minden hónapban. A Déri Múzeum például a régió egyik legnevesebb múzeuma, mely gazdag gyűjteménnyel rendelkezik a magyar és európai művészet különféle korszakaiból. A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ pedig a kortárs művészet iránt érdeklődők számára kínál izgalmas kiállításokat, érdemes ezeknek a meglátogatását is beiktatni a városnézés mellé. 

Hangulatos belváros 

A terület belvárosa kifejezetten bájos és barátságos atmoszférával rendelkezik. A történelmi épületek, a szép terek és a hangulatos kávézók, éttermek és üzletek minden látogatót magával ragadnak. A főtéren gyakran rendeznek közösségi eseményeket, melyek még inkább gazdagítják a hely atmoszféráját. ha a vonatot választjuk rengeteg gyönyörű tájon áthaladva érhetjük el az úticélt. 

Jó hír pedig még a végére, hogy az új jegyrendszerrel az egész család szuper kedvező áron tud eljutni vonattal/tömegközlekedéssel is csodás városunkba. Ráadásul, ha a vonatot választjuk, rengeteg gyönyörű tájon áthaladva érhetjük el az úticélt. 

Forrás: 

https://traveladdict.hu/debrecen-latnivalok-es-programok/