Így üsd el az időt egy hosszú vonatúton

Fotó dokumentáció

Most, hogy az okostelefonunk állandóan kéznél van, miért ne tölthetnénk azzal az időt, hogy kicsit előre gondolkozunk és megörökítjük az utazás legfontosabb pillanatait a kezdettől fogva? A vonatablak mögött elsuhanó táj remek téma lehet, hogy kiéljük művészi hajlamainkat, később akár egy albumba is rendezhetjük az így készült, utazós fotókat.

Relaxáció egy magasabb szinten

Leggyorsabban akkor telik el az idő a vonaton, ha alszunk. Sokan sajnos nehezen tudnak kikapcsolni utazás közben és nem tudnak mély álomba szenderülni. Egy jól megválasztott nyakpárna, füldugó vagy egy alvómaszk, ami kizárja a zavaró fényt, sokat segíthet. De arra is érdemes figyelni, hogy utazás előtt már ne fogyasszunk koffeintartalmú italokat. A kávét érdemes egy nyugtató hatású teára cserélni, a levendula, a kamilla, a citromfű és a bodza is tökéletes választás lehet. A cukros péksüteményeket pedig inkább váltsa fel egy teljeskiőrlésű szendvicsre, hiszen a cukor is felpörgethet!

A zene ereje

A filmekben gyakran kombinálják az utazást valamilyen zenével és ez nem véletlen, hiszen egy jól megválasztott lejátszási lista segíthet lenyugodni vagy akár felpörögni is. Válasszunk a hangulatunknak megfelelő számokat és zárjuk ki a külvilágot. Ha inkább aludni szeretnénk, akkor hallgassunk relaxációs zenéket. Még csak azzal sem kell időt tölteni, hogy saját magunknak válogassunk össze a lejátszási listát: a Spotify pörgősebb és lazítósabb lejátszási listákat is kínál utazáshoz. 

Hasznos időtöltés!

Diákoknak egy alternatíva lehet a tanulás vagy a nyári kötelező olvasmány elolvasása is. Motiváló lehet a tudat, hogy a megérkezés után már semmilyen kötöttséggel nem kell foglalkozniuk. Az olvasás könnyen kikapcsol és észre sem vesszük, hogy telik az idő, ráadásul a rohanó hétköznapokban sok esetben nem tudunk időt szakítani rá – hosszú vonatútra indulunk? Itt a csodás alkalom, hogy belevessük magunkat egy izgalmas könyvkalandba!

Tervezz!

Talán az egyik leghasznosabb időtöltés, ha megtervezzük, hogy mit fogunk csinálni, ha megérkeztünk. Csak egy okostelefonra vagy egy laptopra van szükség, szerencsére már vannak vonatok, amiken WiFi is elérhető. Nézzük meg, hogy merre érdemes indulnunk, hol tudunk jókat enni, inni, milyen látványosságokat nem hagyhatunk ki, hogyan tudunk közlekedni. Ezzel még több kedvet kapunk az adott helyhez, városhoz. A tervezésben segítségünkre lehet a Simple applikáció is, melynek segítségével színház- vagy koncertjegyeket is vásárolhatunk, de akár a tömegközlekedési jegyünket és bérletünket is megvásárolhatjuk. Míg a MÁV applikációja arra nyújt megoldást, hogy előre megvásároljuk a vonatjegyünket a visszaútra, így valóban gondtalan lesz az ott töltött idő.